18-03-2019 Θέατρο Γκλόρια-Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Jean-Michel Guenassia
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(11 φωτογραφίες) (#22682)
Με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Γκλόρια πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Jean-Michel Guenassia, την Παρασκευή (15 Μαρτίου) στο Θέατρο Γκλόρια.
O Ζαν Μισέλ Γκενασιά, μαζί με πλήθος κόσμου, παρακολούθησε με ενθουσιασμό την παράσταση «Βαν Γκογκ-το βαλς των δέντρων και του ουρανού», που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του και μεταφέρθηκε στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα,σε θεατρική απόδοση της Ελένης Ερήμου και του Κώστα Παπαπέτρου.
«Ήταν μια υπέροχη βραδιά, ήταν μια υπέροχη παράσταση. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ξανά στην Αθήνα. Είμαι ευτυχής που γνώρισα την Ελένη Ερήμου και όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα», δήλωσε αμέσως μετά την παράσταση ο Ζαν Μισέλ Γκενασιά.
«Ήταν από τις πιο συγκινητικές βραδιές της ζωής μου», εξομολογήθηκε η ηθοποιός Ελένη Ερήμου και συνέχισε: «Χάρηκα πάρα πολύ,που γνώρισα από κοντά τον Γκενασιά. Είχα διαβάσει όλα τα έργα του και τώρα είμαι γοητευμένη.»
Της παράστασης προηγήθηκε συζήτηση με τον συγγραφέα Ζαν- Μισέλ Γκενασιά (Jean-Michel Guenassia), τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλο, τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα και την ηθοποιό Ελένη Ερήμου, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Σοφίας Τσίπα.
«Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο για τον Βίνσεντ και όχι για τον Βαν-Γκογκ» τόνισε στην ομιλία του ο Ζαν-Μισέλ Γκενασιά, επισημαίνοντας ότι στόχος του ήταν να παρουσιάσει τον μεγαλοφυή ζωγράφο «όχι ως άνθρωπο καχεκτικό, άρρωστο και καταθλιπτικό, αλλά, αντιθέτως, ως έναν δυνατό και αποφασιστικό άντρα που εργάζεται σκληρά και κάνει σχέδια για το μέλλον». Όπως ανέφερε ο κ. Γκενασιά, «αξιοποιώντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη ζωή του Βαν Γκογκ, τίθεται υπό αμφισβήτηση η εκδοχή της αυτοκτονίας του. Πεποίθησή μου είναι ότι δεν αυτοκτόνησε».
19/03/2019 12:57:00
#418625 18-03-2019 Θέατρο Γκλόρια-Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Jean-Michel Guenassia Τάκης Θεοδωρόπουλος-Ελένη Ερήμου-Jean Michel Guenassia με τη σύζυγό του-Γεώργιος Μπαμπινιώτης
#418633 18-03-2019 Θέατρο Γκλόρια-Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Jean-Michel Guenassia.Ελένη Ερήμου-Jean Michel Guenassia Ελένη Ερήμου-Jean Michel Guenassia
#418641 18-03-2019 Θέατρο Γκλόρια-Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Jean-Michel Guenassia.Σοφία Τσίπα-Ελένη Ερήμου-Jean Michel Guenassia Σοφία Τσίπα-Παύλος Τσίμας-Ελένη Ερήμου-Jean Michel Guenassia
#418648 18-03-2019 Θέατρο Γκλόρια-Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Jean-Michel Guenassia.Jean Michel Guenassia-Ελένη Ερήμου Jean Michel Guenassia-Ελένη Ερήμου